Automatisering: WMS & ERP

Is uw automatisering duur en gebrekkig of staat u voor andere digitale vernieuwing ?

Voor veel organisaties is automatisering niet de kernactiviteit, hierdoor krijgt het niet de aandacht die nodig is. Het gevolg hiervan is vaak een matig functionerend geheel en oplopende kosten door allerlei noodzakelijke aanpassingen die de klant of uw operatie vragen. Hierdoor rent u achter de feiten aan, i.p.v. pro-actief of innovatief te zijn.

Om uw marktpositie te verbeteren is moderne software en automatisering een enorme kans. Er is zoveel aanbod, maar het is erg complex het kaf van het koren te scheiden en daarbij is een degelijke implementatie cruciaal voor het totaalsucces.

SOM 4 kent de automatiseringsoplossingen in de supply chain van het MKB goed en helpt u graag bij het helder krijgen van uw wensen, het aanbod en het maken van de juiste keuzes.

Of het nu gaat om een nieuw ERP systeem (met daarin een grote supply chain component), een compleet WMS voor uw warehouseoperatie of een meer specifieke oplossing, wij zijn specialist op dit terrein.

Onze aanpak

We beginnen het proces met een eerste analyse die wij in opdracht van u uitvoeren, na een vrijblijvend intake gesprek. We maken een diagnose van de processen, automatiseringsgraad en kennis van betrokken medewerkers zetten alles eisen en wensen op een rijtje. Daarbij formuleren wij met u de stip op de horizon is in uw automatiseringsplan.

In de meeste gevallen volgt er een selectietraject in de markt van vele aanbieders.

De tijd van alle afvinklijsten van functionele eisen is voorbij. Om te voorkomen dat aanbieders bijna alles zeggen te kunnen, dagen wij de IT partners uit hun toegevoegde waarde aan te tonen.

Op het functionele vlak, de kennis van uw branche, maar ook op innovatie en cultuurfit.

Na een selectietraject maken we samen met de IT partner het implementatieplan, dikwijls als onderdeel van het totale programma.

En dan aan de slag, de implementatie:

Volgens afspraak ronden wij niet eerder af dan dat de applicatie werkelijk geimplementeerd is. De techniek en processen op orde, maar nog belangriijker : uw medewerkers op het kennisniveau van nu en de nieuwe software applicatie zelf.

Resultaat

Gerealiseerde oplossingen:

  • Nieuw WMS met voicepicking en volledige ERP integratie voor importeur in decoratiebranche
  • Nieuw WMS met EDI inbound proces voor importeur (distribuerende groothandel) in vloeren, tapijt en vinyl
  • Nieuw Cloud WMS bij online aanbeider van sanitait t.b.v. E fulfilment
  • Nieuwe Unit 4 Multivers pakket voor diverse opdrachtgevers
  • Intergraties op Unit 4  met App 4 Sales, App 4 Picking, Light Speed
  • Integratie Transsmart, Paazl en andere best of breed oplossingen

 

 

Neem contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.