Optimale Logistiek

Is uw logistieke proces en keten nog lang niet optimaal?
En zijn uw mensen vooral druk met de dagelijkse routine zonder echt te innoveren?

Veel (logistieke) operaties zijn druk met de dagelijkse routine. De gekozen inrichting van de totale keten en bijbehorende magazijnen is doorgaans jarenlang onveranderd. Zo ook vaak de automatisering, processen en organisatie daarvan. En dat terwijl de markt in hoog tempo verandert en om een flexibele en efficiënter proces vraagt.

Onze aanpak:

De analyse die wij in opdracht van u uitvoeren, volgt na een vrijblijvend intake gesprek.

In de analyse maken wij, afhankelijk van de scope, een oorzaak diagram en voeren wij een aantal gesprekken met betrokkenen. Korte interviews, met vaak tegelijkertijd een kijkje in de keuken van uw organisatie, de procesinrichting, automatisering en cultuur. Parallel hieraan hebben we data nodig: cijfers van uw orders, regels en artikelen. Op basis van deze gegevens maken wij een diagnose en schatten wij direct de verbeterpotentie in.

Vervolgens maken wij een plan van aanpak en investeringsvoorstel: de businesscase. Onze samenwerking start niet alleen bij uw handtekening, maar ook bij een wederzijds commitment. Want die moet er zijn, op het resultaat, op het plan van aanpak en de wijze hoe dit tot uitvoering wordt gebracht.

Implementatie

En dan aan de slag. Doorgaans met diverse werkgroepen waarin de betrokkenen volop meedoen. Dit verhoogt de betrokkenenheid en verlaagt de weerstand, die implementatie alleen maar belemmert.
Enkele voorbeelden van eindresultaten:

  1. Een nieuwe magazijninrichting, met kortere loop- en rijafstanden; ondersteund met passende WMS software
  2. Betere besturing van inkoop – en verkooporders; soms geïntegreerd met moderne software om E-com processen te ondersteunen. Denk aan check-out keuze en bezorgopties, track & trace etc.
  3. Foutloze magazijnprocessen en het minimaliseren van administratieve handelingen
  4. Een betere forecast van de vraag en bestelmethodes wat leidt tot minder nee-verkopen en werkkapitaal.

Onze inzet stopt doorgaans pas als het eindresultaat daar is.  Dit betekent dat uw team het nieuwe proces ‘omarmd’ heeft, u de eerste vruchten ervan plukt en er voldoende motivatie en vaardigheden zijn om verder te optimaliseren.

Afspraak maken?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.