Zelf doen of uitbesteden?

Een efficiënte en effectieve supply chain versterkt uw marktpositie.

Dat is het speerpunt van SOM 4. Maar dit betekent niet dat u uw logistieke activiteiten allemaal in eigen beheer moet uitvoeren. De vraag: ‘Zelf doen of uitbesteden’ is relevant en vraagt een visie van het management op specialistische processen. Deze keuze is namelijk direct verbonden aan uw strategie en marktpositie maar eveneens aan uw eigen kracht. Wij kennen zowel de valkuilen als de succesbepalende factoren van deze trajecten goed.

Analyse:

De analyse volgt na een vrijblijvend intake gesprek. Vervolgens helpen wij u om vanuit de strategie en onderscheidend vermogen de juiste ‘make or buy’ keuze te maken. Hierbij wordt bij voorkeur uw gehele management team betrokken en brengen wij zowel de kwalitatieve als kwantitatieve aspecten in kaart. Bij de keuze voor zelf doen volgt een aanbeveling op deze as.

Selectieproces:

Bij de keuze tot uitbesteding volgt in de meeste gevallen het ‘tendertraject’, een essentieel proces voor een succesvolle uitbesteding. Niet alleen het budget en een simulatie van het jaarlijks bedrag hiervan, maar ook wordt de organisatie- en cultuurfit tussen u en de toekomstige logistiek dienstverlener meegenomen en meetbaar gemaakt in onze ‘gewogen factor methode’.

Maar een tender of selectie is geen must, in bepaalde gevallen verdient het de voorkeur er in een open calculatie met 1 partij uit te komen. Ook dan is het essentieel deze samenwerking zorgvuldig voor te bereiden.

Vanuit onze kennis van de markt van aanbieders logistieke diensten, maken wij een lijst van potentiële partijen. Vervolgens selecteren we gezamenlijk de meest geschikte partijen, volgens afgesproken criteria. Dit maakt het proces helder en objectief en dat is wel zo prettig als u geen leverancier maar een partner zoekt voor een essentieel proces in uw bedrijfsvoering.

Indien gewenst assisteren wij de implementatie en de eventuele verhuizing van de operatie.

Resultaat:

U bereikt datgene wat u voor ogen had, een passende partner voor uw logistieke proces. Niet altijd de goedkoopste, wel de best passende om uw marktpositie verder te versterken.

Voorbeelden:

Basil

Dr Oetker

Haribo

Prénatal

Cloetta

 

Meer weten?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.